Zajímavé pozadí v kauze Levné Elektro

Pan Zvára ze Svobodných upozornil svým článkem na zajímavé pozadí kauzy s údajnými podvody na DPH u společnosti Levné Elektro. Nedávno mimochodem začal berňák z toho samého osočovat i zelenou čúzu (Alza). Jak je jinak tato firma z mého pohledu odpad a klamání zákazníka je nejen u nich na denním pořádku, tak si nemyslím, že by se právě Alza, která si vydělá stamiliony i svou agresivní vlezlostí a oblbování zákazníků, potřebovala snížit k takovým nesmyslům jako karuzelové podvody, když to automaticky znamená konec, jakmile se něco takového vyhmátne.

Asi měsíc před tím, než to začalo, si majitelé otec a syn Václavové v rámci diskuse projektu Eshopista nevybíravě (oprávněně) stěžovali na buzerační jednání úředníků, ti si u nich při buzeraci podávají dveře. Zmínili se samozřejmě i o absolutně dementních a zbytečných kontrolních hlášeních a pokladnách či o povinnosti garance za DPH. No a najednou o měsíc později mají obstavené účty a jsou na nich nárokovány desítky milionů. Celé to připomíná nejen kauzu p. Fenclové, o které jsem již psal, že? Ano, svoboda, nejen projevu, už tady dávno není.

Jak připomíná pan Zvára, což je zřejmě třeba dělát pětkrát denně, neboť to občanům stále nějak nedochází. Ustanovení o garanci DPH proti nespolehlivým dodavatelům či odběratelém je absolutně bezprecedentní fašistické zvěrstvo a humus. Režim sám, který má desítky různých databází a možnost šmírovat nejen podnikatelům nejen bankovní účty a nutí je u toho neustále podávat různé přehledy, hlášení, výkazy a bůhví co, stejně sám není schopen si nic ohlídat a došlápnout si na ty, kteří se vyhýbají jeho okrádání. Protože připomínám, že stále platí, že daň je loupež pod pohrůžkou násilím, kodifikovaná největším mafiánem v okolí - státem - na zákon, což má tento fakt jaksi legalizovat. Což možná činí, ale stále je to amorální zvěrstvo. Vedle toho pak chce po podnikatelích, kteří nemají do žádných takových registrů přístup, aby jeho práci dělali za něj a kontrolovali vše.

No a tak nám tedy byly do finančních zákonů zavedeny presumpce viny, kdy podnikatel zodpovídá za všechno, pokud je někde nedobytná pohledávka za DPH, tak se zahojí na prvním solventním členovi obchodního vztahu, a samozřejmě musí každý dokazovat, že on je nevinen, ne naopak. Tam jste to vážení socialističí voliči dotáhli. Tento humus se prosazuje ve všech oblastech, nejen v podnikání. Již mnohokrát jsem přednesl mnoho případů např. z dopravy. To, co se děje, není výjimkou, toto je v čechystánu pravidlem. Takže až budete zase příště kvičet tu socialisticko-fašistickou větu o tom, jak ten, kdo věci dělá poctivě (nebo nedělá nic špatného), se nemá čeho bát, tak si rovnou dejte jednu pěstí. Protože naopak, ten, kdo dělá věci poctivě, se má co bát nejvíc, protože za ním režim přijde s nataženou rukou. Už jen proto, že příval nařízení a směrnic z uhnije nestačí normální člověk ani sledovat, natož se tím řídit (i protože to často jsou opravdu totální sra*ky).

Zkuste tedy příště použít ten meloun na krku a volit některou z několika málo pravicových stran. Např. Svobodné, kteří mají vystoupení z uhnije dlouhodobě v programu. Protože nynější strany si začínají uvědomovat, že situace v celé evropě jde rapidně do análu, a ve snaze se zabetonovat u svých koryt do poslední chvíle aktuálně posranci poslanci protlačili návrh zákona, který ještě víc pokřivuje možnosti financování stran tak, aby se do toho chlíva malé strany ani neměly šanci dostat.

Další informace